Lovačko društvo Srndać

Lovačko društvo Srndać

Lovačko društvo Primorsko-goranske županije

U prilogu je objavljen Plan kinoloških aktivnosti Lovačkog saveza Primorsko goranske županije za 2016. godinu. Zainteresirani lovci Društva koji planiraju nazočiti manifestacijama navedenim u Planu kinoloških aktivnosti, mogu se prijaviti u tajništvo Društva do 12.09.2016. koji će izvršiti prijavu, ili se osobno prijaviti u LS PGŽ do 15.09.2016. Prijavnice za natjecanje mogu se dobiti u tajništvu Društva.

Dana 17.04.20156 godine i 24.04.2016. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati, na improviziranom strelištu kod Lovačke kuće "Lazica" u mjestu Maklen, ul. Maklen kbr.13, održat će se probno gađanje lovaca Lovačkog društva "Srndać" Brod Moravice. Mole se članovi Društva da gađanju pristupe sa krajnjom ozbiljnošću te da se pridržavaju odredbi Zakona o oružju te osnovnih mjera sigurnosti na strelištu.

Obavještavaju se članovi Lovačkog društva "Srndać" Brod Moravice da će se dana 10. travnja 2016. godine (nedjelja) s početkom u 10,00 sati, u prostorijama Lovačke kuće "Lazica" održati redovna godišnja sjednica Skupštine Lovačkog društva "Srndać". Uz dobru kob očekujemo sudjelovanje u godišnjem susredu.

EndWApDohrRroV5Y2ogwHj0o

Zakonom o lovstvu i Pravilnikom o načinu ocjenjivanja trofeja divljači, obrascu trofejnog lista, vođenju evidencije o trofejima divljači i izvješću o ocijenjenim trofejima propisano je da se stečeni trofeji divljači moraju ocijeniti. Ocjenjivanje trofeja organizira ovlaštenik prava lova te u tu svrhu imenuje tročlano povjerenstvo sastavljeno od ispitanih i ovlaštenih ocjenjivača divljači.

Tridesetak lovaca Lovačkog društava „Srndać“ Brod Moravice svoje subotnje prijepodne, po sunčanom i prohladnom jesenskom vremenu, provelo je u okruženju s prirodnom i samim time otvorilo sezonu lova na divlje svinje. Uvodnu riječ i lovački pozdrav, nazočnim lovcima, uputio je lovnik Društva iznio plan lova i posebnu pažnju usmjerio na pravila ponašanja u lovištu, a potom ...

Dana 27.09.2015. godine, u organizaciji Lovačkog saveza PGŽ-e i LD „Jelen“ Skrad - Ravna Gora, u gateru "Šerementovo" održati će se županijsko natjecanje u radu pasa glasnog gona na divlju svinju. U prilogu se nalazi prijavnica. Rok za dostavu prijave je petak 25. rujan 2015. te se mole zainteresirani da do zadanog roka dostave prijavu kako bi se uspješno organizirala spomenuta manifestacija.