Donacija Primorsko goranske županije

Lovačko društvo Srndać

Lovačko društvo Primorsko-goranske županije

Donacija Primorsko goranske županije

Autor: Slaven Crnković

12.01.2015

Javnim pozivom Primorsko goranske županije za dodjelu kapitalnih donacija vezano uz raspored sredstava po osnovi lovozakupnina, Lovačkom društvu „Srndać“ Brod Moravice dodijeljena su nepovratna financijska sredstva u iznosu 5.000,00 kuna kao pomoć za nabavu zaštitnih uređaja za sprječavanje šteta od divljači.

Naime, lovci Lovačkog društva „Srndać“ Brod Moravice, uočivši sve veću prisutnost divljači u zoni naseljenih mjesta, a samim time i povećanom pojavom šteta od divljači na poljoprivrednim parcelama građana, odlučili su sveopću pažnju posvetiti zaštiti oranica i zasađenih usjeva u lovištu odnosno na području djelovanja Društva.

Kandidaturom projekta vrijednom 12.000,00 kuna, od kojih je 5.000,00 kuna participirala Primorsko goranska županija, nabavljeni su „električni pastiri“ čijim bi se postavljanjem u lovištu ogradile ugrožene obradive površine građana i samim time smanjile sve veće štete od divljači. Sa podjelom električnih pastira krenut će se već u rano proljeće nakon održanih javnih sastanaka predstavnika Lovačkog društva i građana naseljenih mjesta sa ugroženih područja zahvaćenih štetama od divljači. Postavljanje električne ograde i samo održavanje morali bi osigurati sami vlasnici obradivih površina dok će Društvo sudjelovati sa donacijom samog uređaja odnosno električnog pastira.