Asfaltiranje ceste prema Lovačkoj kući Lazica

Lovačko društvo Srndać

Lovačko društvo Primorsko-goranske županije

Asfaltiranje ceste prema Lovačkoj kući Lazica

Autor: Slaven Crnković

05.08.2021

baaDJmvxd3wEjjttyovKYfHg

Članovi Lovačkog društva „Srndać“, Dobrovoljnog vatrogasnog društva te pojedini mještani – volonteri Brod Moravica, još jednom su dokazali da zajedništvo i želja za razvojem Brod Moravica nije utopija i da se zajedničkim snagama, uz uloženi trud i minimalna financijska ulaganja može postići željeni cilj. 
U cilju revitalizacije Općine i planskog rekonstruiranja prometnica na području Općine Brod Moravice tijekom srpnja 2021. godine, od strane pojedinih članova spomenutih udruga, a u suradnji sa Općinskim načelnikom, krenula je je inicijativa i realizirana je sanacija djela asfaltnog sloja na nerazvrstanoj općinskoj cesti od mjesta Gornji Kuti do Lovačke kuće Lazica, destinacije koja svojim sadržajima upotpunjuje turističku ponudu Općine. Naime, zbog znatnog uništenja prometnice tijekom dugoročnog transporta eksploatiranih drvnih sortimenata sa tog šumskog područja, koja tehnički nije niti pripremljena niti izvedena za znatna opterećenja, a u koju desetljećima, odnosno od izgradnje nije ulagano, postalo je nužno potrebno sanirati višestruke udarne rupe i omogućiti normalno cestovno prometovanje. Dvodnevnom radnom akcijom izvršena je priprema prometnice za sanaciju te ugrađeno oko 40-tak tona asfalta na 260 m2 cestovne površine.
Koristimo ovu prigodu da u ime Lovačkog društva, prema čijoj destinaciji  je trasirana cesta, zahvalimo svim sudionicima radne akcije koji su svojim fizičkim zalaganjem doprinijeli sanaciji kolnika, Općinskom načelniku i Općini Brod Moravice na financijskoj potpori za asfaltnu masu, te Elektroinstalaterskom obrtu Šporčić iz Brod Moravica te autoprijevozniku Alenu Bukovcu iz Broda na Kupi za prijevoz asfaltne mase i šljunčanog materijala.

Galerija slika

  • 6NIDm6NddsHe6o1f3eoJuhNk
  • b0jHkV1CkJZ0GVx1aLjhw2ZB
  • eTXgaFg5rpTQC1IURpS8MwlN
  • t18jD8PrXJ1Y16ijReeUIcYm
  • 7Va5KBSh9CUzrnpYbhQutELu
  • QibgWZZ0dyWsRA8EWNWWlIgo