Uređena Lovačka kuća

Lovačko društvo Srndać

Lovačko društvo Primorsko-goranske županije

Uređena Lovačka kuća

Autor: Slaven Crnković

30.12.2016

wEQMPEifs6Vy1kQJ1XsjKaZp

Uspješnu kalendarsku godinu, lovci Lovačkog društva „Srndać“ Brod Moravice okrunili su završetkom radova oko uređenja Lovačke kuće „Lazica“. 

Naime Lovačko društvo, prema svom Planu gospodarenja, uz znatne uzgojne radove u lovištu, veliku pažnju usmjerava i na uređenje svog Lovačkog doma, u šumskom predjelu „Lazica“. Uz svestranu pomoć Primorsko goranske županije, a i Općine Brod Moravice, Lovačka kuća, u posljednje vrijeme dobila je sasvim drugu izglednu dimenziju. Tako je tijekom 2016. godine, vlastitim financijskim sredstvima Društva uređena prostorija spremišta hrane za prihranu divljači, drvarnica, vanjski sanitarni čvor, jog za boćanje, a i prethodno izgrađena pečenjara, „zatvorena“ je PVC providnim folijama. Važno je napomenuti da su znatan doprinos u rekonstrukciji kuće dali sami članovi Društva kroz višesatne radne akcije, kao i članovi udruga sa područja Općine Brod Moravice  (DVD Brod Moravice, Planinarsko društvo Vršak, TSK Budućnost)  bez čijeg angažmana bi ulaganja u objekt dosegla znatno veće financijske iznose.

Sredstvima kapitalnih donacija Primorsko goranske županije u potpunosti je uređeno potkrovlje kuće, koje uz uređene dvije spavaće sobe sa šest kreveta, članovima Društva i njihovim gostima pruža ugodniji boravak u prirodi i šumskom ambijentu kao i samom brodmoravičkom kraju.