Ocijenjivanje trofeja

Lovačko društvo Srndać

Lovačko društvo Primorsko-goranske županije

Ocijenjivanje trofeja

Autor:

16.03.2016

EndWApDohrRroV5Y2ogwHj0o

Zakonom o lovstvu i Pravilnikom o načinu ocjenjivanja trofeja divljači, obrascu trofejnog lista, vođenju evidencije o trofejima divljači i izvješću o ocijenjenim trofejima propisano je da se stečeni trofeji divljači moraju ocijeniti. Ocjenjivanje trofeja organizira ovlaštenik prava lova te u tu svrhu imenuje tročlano povjerenstvo sastavljeno od ispitanih i ovlaštenih ocjenjivača divljači. Imenovano povjerenstvo za državno lovište VIII/26 „Završje“ je sastava: Valter Crnković - predsjednik povjerenstva, Dragutin Crnković – član, Ivan Šporčić – član.
Povjerenstvo za ocjenjivanje trofeja sastalo se 5. ožujka 2016. godine sa zadatkom ocjene stečenih trofeja divljači u lovnoj sezoni 2015/16. U radu povjerenstva sudjelovao je i Ivan Crnković, koji je nedavno položio ispit za ocjenjivača trofeja i pridružio se ocjenjivanju radi stjecanja prakse.
Ocijenjeno je ukupno 12 trofeja srnjaka, 6 trofeja jelena i 1 trofej vepra. Najvećim brojem CIC točaka – 88,12, ocijenjen je srnjak kojeg je stekao lovac Milovan Gržinić. Uz njegov bok su srnjaci 85,41 CIC (lovac Krešimir M. Crnković), 84,28 CIC (lovac Ivan Crnković) i 81,98 CIC (lovac Ivan Žagar). Najjači trofej jelena ocijenjen je s 151,75 CIC točaka (rogovlje pronašao lovac Zlatko Žagar, divljač vjerojatno stradala od vukova), drugi po snazi je ocijenjen sa 147,79 CIC točaka (lovac Frank Mezulić). Trofej vepra stekao je lovac Ivan Crnković, a kljove su ocijenjene s 105,90 CIC točaka.
Pohvala se može izreći lovcima koji su trofeje stekli tzv. uzgojnim odstrjelom, a to će biti i naznačeno na godišnjoj skupštini LD.

Galerija slika

  • DSC07782
  • DSC07784